Samenwerkingsverband voor primair onderwijs
X

Handen uit de mouwen!

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 april is er door collega’s, ouders en leerlingen had gewerkt om een moestuin aan te leggen op het terrein van de Pieter Brueghelschool in Arnhem-Noord.

De moestuin is onderdeel van een traject waarbij het hele plein vergroend wordt en daarnaast een samenwerking tussen Natuurcentrum Arnhem en de Arnhemse Aanpak Schoolmoestuinieren vanuit de Gemeente Arnhem.

In dit geval is het echter extra bijzonder. Floriant, school voor speciaal onderwijs en het Pieter Brueghel geven hun moestuinen namelijk samen vorm. Dat betekent dat er afgelopen weekend dan ook door collega’s, leerlingen en ouders van onze béide scholen geklust is en ook dat de moestuinen beheerd zullen worden door leerlingen van groep 6 van allebei de scholen. Op deze manier wordt niet alleen de ontwikkeling van kinderen verbreed, maar wordt ook inclusiever onderwijs bevorderd. Geweldig dat al onze leerlingen op deze manier met elkaar gaan samenwerken en leren!

We gaan deze vruchtbare samenwerking graag samen aan en hebben er alle vertrouwen in dat er heel wat wortels, komkommers en pompoenen verbouwd gaan worden door onze groep 6 leerlingen!