Samenwerkingsverband voor primair onderwijs
X

Even voorstellen: regiocoördinatoren

Regiocoördinatoren vertalen de plannen die we maken naar de praktijk. Laten we eens kijken hoe zij hun taken invullen.

Het Ondersteuningsplan beschrijft de belangrijkste doelen die we voor een periode van vier jaar hebben gesteld om onderwijs zo passend mogelijk te maken. Het wordt ieder jaar omgezet in een jaarplan. Dat jaarplan vormt de leidraad voor de regiocoördinatoren, die deze plannen omzetten in concrete acties. Daarnaast houden ze de directeur-bestuurder en lokale bestuurders op de hoogte van relevante regionale ontwikkelingen die van invloed zijn op de doelen van het Ondersteuningsplan. Op die manier zijn de regiocoördinatoren een essentiële schakel tussen SWV PassendWijs en het onderwijs in de regio.

Om deze taken uit te voeren, werken ze samen met onze zogenoemde ‘ketenpartners’. Een ketenpartner is een organisatie die deel uitmaakt van ons netwerk van partijen die allemaal samenwerken om te zorgen dat iedere leerling een passende plek vindt. Dat zijn bijvoorbeeld ouders, scholen, schoolbesturen, orthopedagogen, gemeenten, hulpverleningsinstanties, zorginstanties en het speciaal onderwijs.

Binnen SWV PassendWijs zijn er vier regiocoördinatoren. We stellen ze even voor!

De regiocoördinatoren van SWV PassendWijs

Deborah van de Koppel (regio Overbetuwe/Lingewaard)

Na 14 jaar werkzaam te zijn geweest binnen het primair onderwijs, is Deborah nu al enige tijd werkzaam bij SWV PassendWijs als regiocoördinator van Overbetuwe/Lingewaard. “Een functie waarin ik mij nog steeds richt op het onderwijs, maar niet meer op het primaire proces”, vertelt Deborah. Onder haar regio vallen 34 scholen voor regulier basisonderwijs en een school voor speciaal basisonderwijs.

Marijke Roos (regio Arnhem-Noord en regio Rheden/Rozendaal)

Marijke is sinds 1 november 2023 regiocoördinator van Rheden/Rozendaal en voor de scholen in Arnhem-Noord. Voordat ze bij SWV Passendwijs werkte, was ze intern begeleider en kwaliteitscoördinator op een basisschool in Arnhem.

Marieke Tas (regio Arnhem-Zuid)

Omdat Arnhem zo groot is, hebben we deze regio in tweeën gesplitst en zijn er dus ook twee regiocoördinatoren beschikbaar. Marieke is sinds 2023 regiocoördinator van Arnhem-Zuid.

Marjolein in ’t Veld (regio Renkum)

Marjolein begon in 2001 in Rotterdam in het basisonderwijs. Hierna verhuisde ze naar Gelderland. Daar heeft ze op diverse scholen gewerkt als intern begeleider. Vervolgens is ze een aantal jaar werkzaam geweest als kwaliteitscoördinator in Oosterbeek. Vanuit deze functie maakte ze de stap naar SWV PassendWijs. Hier is ze sinds januari 2023 werkzaam als regiocoördinator van de gemeente Renkum.

Contact met de regiocoördinator?

Wil jij als professional contact opnemen met de regiocoördinator? Dat kan! Je vindt de contactgegevens op de pagina van de betreffende regio.